Borzalmas tragédia árnyékolta be a rali-vb (WRC) nyitányát Monte-Carlóban, az első szakaszon ugyanis a kicsúszó Hayden Paddon elütött egy rossz helyen álló nézőt, aki nem sokkal később életét vesztette. Az érintetteket lesújtották a történtek.

 

A WRC-nyitány kezdete előtt még mindenki azt találgatta, milyen lesz a Volkswagen egyeduralkodása utáni új éra, és hogy a világbajnok Sébastien Ogier milyen teljesítményt nyújt majd új csapatánál, az első szakasz után viszont minden hasonló kérdés háttérbe szorult.

Csütörtök éjjel ugyanis szörnyű tragédia sokkolta a teljes rali-vb-t: az egyik kicsúszó autó halálra gázolt egy veszélyes helyen álló nézőt. Hayden Paddon már a szakasz végén járt, amikor egy bal kanyarban ráhajtott egy fekete jégfoltra, a Hyundai hátulja pedig irányíthatatlanul csapódott a mellette lévő sziklafalnak, ám eközben a szikla előtt álló nézőt is elsodorta.

Az autó a nagy becsapódástól az oldalára fordult, ennek ellenére sem a versenyzőnek, sem navigátorának nem esett baja, az elgázolt néző életét viszont még úgy sem sikerült megmenteni, hogy mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították.

A sokkos állapotba került Paddon Twitteren fejezte ki részvétét az elhunyt családjának: „Elképesztően szomorú vagyok a baleset miatt, minden gondolatom az áldozat családja és barátai körül jár. Nagyon nehéz ennél többet mondani egy ilyen pillanatban, hiszen mindnyájunkat sokkoltak az események. Végtelenül szomorú vagyok.”

A versenyző csapata, a Hyundai az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra: „Mély szomorúsággal tölt el bennünket a néző tragédiája. A csapat és a személyzet minden támogatást megad a szervezőknek és a hatóságoknak, hogy pontosan megértsük, hogy történhetett a baleset. A Hyundai Motorsport őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának és barátainak.”