Ha már egyszer kétszeres Formula–1-es világbajnok, a finn Mika Hakkinen két autósport-rendezvényen is részt vesz a nyáron.

 

1998 és 1999 Formula–1-es világbajnoka, a finn Mikka Hakkinen idén már szerepelt a nagyközönség előtt: Monaco Grand Prix Historique-on éppen az első F1-es vb-címének a huszadik évfordulóját ónnepelte egy 1970-es McLaren M14-gyel körözve.

A nyári programja pedig úgy alakul, hogy a július 12–15-i időszakban a Goodwood Festival of Speeden, augusztus 23-tól 26-ig pedig a Monterey Motorsports Reunionon vesz majd részt.

Goodwoodban nem ő lesz az egyetlen F1-es sztár, hiszen megjelenik a színen a brazil Emerson Fittipaldi és a brit, tehát hazai Jenson Button is, akiket majd a főépület teraszáról is meg lehet csodálni, amint a megjelentekhez szólnak.

Hozzájuk csatlakozik napjaink ismerősei közül a McLaren F1-es csapatának jelenlegi pilótája, a belga Stoffel Vandoorne, illetve a tartalékpilóta, Lando Norris, aki a Formula-2-ben versenyez idén, tavaly pedig megnyerte a Formula–3-as Európa-bajnokságot.

Jön még a 2003-as Indy 500-as győztese, Gil De Ferran, akinek ugyancsak van köze a McLarenhez, hiszen ő a csapat szaktanácsadója.

Goodwood után Kaliforniába vezet Hakkinen útja, a Laguna Seca-versenypáján tartják ugyanis a Monterey Motorsports Reunion-fesztivált. Ezen a finn tavaly is részt vett, akkor azt a McLaren M23-ast vezette, amellyel 1974-ben Fittipaldi F1-es világbajnok lett.

Hakkinen idén a McLaren F1 GTR negyedszázados jubileumát ünnepli majd, és természetesen interjúkat is ad a paddock színpadán.