Kórházba kellett szállítani a hétszeres Indycar-győztes A.J. Foytot, miután 2005-öt követően ezúttal is gyilkos méhek támadtak rá. A 83 éves legenda már jobban van, de szervezetét alaposan megviselte a rengeteg csípés.

 

A.J. Foyt–Gyilkos méhek 2–0 – ezt a címet adta sajtóközleményének a 83 éves Indycar-legenda, ám amikor nemrég ismét rátámadtak az agresszív rovarok, korántsem volt ennyire vicces kedvében.

Az amerikai sztárt már 2005-ben is megtámadták a gyilkos méhek, amikor csak a fejét 200 csípés érte, és sokáig kérdéses volt, felépül-e egyáltalán. Ahogy akkor, most is bulldózeres munkálatai során zavarta meg az állatokat, akik a legagresszívebb méhfajták közé tartoznak.

Az esetet súlyosbította, hogy a 13 évvel ezelőtti incidens miatt A.J. Foyt szervezete sokkal érzékenyebben reagál a gyilkos méhek csípésére, így csak a csodának köszönhető, hogy úgy tűnik, a négyszeres Indy 500 győztes előbb-utóbb meggyógyul.

Ennek ellenére a hétvégi sebringi 12 órás versenyt biztosan ki kell hagynia, ahol a helyi hírességek csarnokába iktatják be, és ahol a sportbírók vezetőjeként számítottak volna munkájára.

„Jelenleg úgy nézek ki, mint aki megmérkőzött Mike Tysonnal, és kikapott – mondta Foyt. – Annyi gyógyszert tömtek belém, hogy nem vagyok túl jó formában, de megfogadom az orvosom tanácsait, és a következő néhány napot pihenéssel töltöm.”