Az Australian Supercars gyári versenyzőjeként folytatja pályafutását Simona de Silvestro, aki korábban megfordult a Formula E-ben, az IndyCarban, valamint a Formula-1-es Sauber tesztpilótája is volt.

 

Miután Danica Patrick IndyCar-os sikerei nem folytatódtak a NASCAR-ban, egy ideig Simona de Silvestro lépett elő a legmagasabban jegyzett női autóversenyzővé.

Bár a Formula-1-ben merő PR-fogásként néha felbukkant Susie Wolff, valamint Carmen Jorda is, valódi teljesítményt illetően a svájci hölgy mindig is magasan föléjük kerekedett. A most 28 éves versenyző pályafutása ígéretesen indult az olasz Formula-Renault 2.0-ban, majd az amerikai Formula BMW-ben, az IndyCarban viszont elmaradtak az átütő sikerek.

Noha 2014-ben a Formula-1-hez is közel került, amikor a Sauber tesztpilótájaként kapott szerepet, végül az elmúlt két idényt a Formula E-ben töltötte. Itt azonban sokszor volt peches, ezért úgy döntött, 2017-től elhagyja a formulaautók világát, és átnyergel a sportkocsikhoz, a Nissan pedig kapva kapott az alkalmon, hogy leszerződtesse az Australian Supercarsba. A 28 éves svájci hölgy így elmondhatja magáról, hogy gyári versenyzőként folytatja pályafutását.

„Nagyszerű, hogy a Nissan Motorsport ennyire bízik bennem – lelkendezett De Silvestro. – Ez egy fantasztikus csapat, amelyben hatalmas potenciál lakozik, remélem, rengeteg közös sikert érünk el. Tudom, hogy óriási kihívás vár rám, mert karrierem döntő részében formulaautókkal versenyeztem, de már izgatott vagyok a rám váró feladatok miatt.”

A svájci versenyzőhölgy egyébként már ki is próbálta a Nissant a bathursti viadalon, ahol a Nissan mérnökeire és főnökeire mély benyomást tett. A csapatnál akkor győződtek meg végleg képességeiről, és ezért kínálták fel neki a szerződést 2017-re.