Előbb a pályán, majd azon kívül csapott össze Misanóban a MotoGP két ásza, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo, akik a San Marinó-i Nagydíj utáni sajtótájékoztatón hosszasan vitatkoztak az olasz előzési manővere kapcsán.

 

Azt eddig is sejtettük, hogy a két yamahás csapattárs, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo nem együtt töltik majd a karácsonyt, ám eddig is fagyos viszonyuk tovább romlott a MotoGP San Marinó-i futama után, melyen kis híján összeütközött a két ász. A pole pozícióból induló Lorenzo ugyan meg tudta őrizni első helyét, ám a második körben Rossi már utolérte, sőt a 14-es kanyarban meg is előzte őt – a spanyol szerint egy feleslegesen agresszív manőverrel. Bár később kiderült, hogy az előzés nem a győzelem sorsáról döntött, mert Dani Pedrosa végül mindkettejüket lehagyta, és megnyerte a futamot, Lorenzo és Rossi a leintés után a nagy nyilvánosság előtt szólalkozott össze. Kettejük szópárbaja így hangzott, miután egy újságíró rákérdezett az esetre.

Lorenzo: Ha önben is megfogalmazódott ez a kérdés, az nyilván azért van, mert a manőver túl agresszív volt – máskülönben ön sem tette volna fel ezt a kérdést. Persze mindenkinek meglehet a maga véleménye, de az enyém az, hogy az előzés túl agresszív volt. De hát ilyen az ő stílusa. Más versenyzők tisztábban előznek.

(Rossi nevet)

Lorenzo: Ez így igaz.

Rossi: Nem, ez nem igaz.

Lorenzo: De igaz.

Rossi: Majd nézd meg újra az esetet a tévében.

Lorenzo: Ha nem rántom vissza a motorom, akkor ütközünk. Te lehet, hogy nem, de én biztos elestem volna.

Rossi: Ez nem igaz. Nem tudom mit kéne mondanom. Nem tudom, mit mondhatnék a Márquezzel való silverstone-i csatád után…

Lorenzo: Ez a te véleményed…

Rossi: Legalább tízszer előzünk hasonlóképp. Miért mondasz rólam ilyeneket? Ezek nem igaz állítások.

Lorenzo: Nézz meg néhány videót a múltból.

Rossi: De te is egész agresszívan előzöl.

Lorenzo: Én csak a véleményemet mondtam el.

Rossi: Te is mindig agresszívan előzöl.

Lorenzo: Mikor?

Rossi: Most nem emlékszem egyetlen konkrét esetre, de nézd meg a videókat. Szerintem legalább száz eset volt.

Lorenzo: Én csak a véleményemet mondtam el. Ha nem húzódom arrébb, elestem volna.

Rossi: OK, nem értünk egyet.

Lorenzo: Szerintem nem volt szükség megkockáztatni ezt az előzést. Ma Valentino jobb volt nálam, előbb-utóbb úgyis megelőzött volna, szóval semmi szükség nem volt ilyen agresszívnak lennie. De mindegy, neki persze más a véleménye…