A Mercedes bemutatta, milyen festést használ majd a Formula E-ben, ahol a 2019–2020-as idénytől kezdve versenyez a német márka. A futurisztikus külső izgalommal tölti el a vezetőséget.

 

Hamarosan új időszámítás kezdődik a Mercedes életében, hiszen a kultikus márka az ősszel csatlakozik a Formula E mezőnyéhez.

A stuttgartiak már tavaly bejelentették, hogy a DTM-et elhagyva a jövő sorozatának tartott Formula E-ben versenyeznek a 2019–2020-as évadtól, és a projekt ennek megfelelően már kezd testet ölteni.

Fontos mérföldkő volt, amikor leleplezték, milyen festést használnak majd a futurisztikus autókon, amely nem is okozott csalódást. A Mercedes sportprogramját irányító Toto Wolff máris izgatottan készül a rájuk váró kihívásra:

„Harminc év a DTM-ben! Micsoda utazás és mennyi hihetetlen emlék, amely kapcsán büszkén mondhatjuk, hogy mi vagyunk a sorozat történetének legsikeresebb gyártója.”

„Három bajnoki címmel koronáztuk meg utolsó szezonunkat, amelynél nem is zárhattuk volna le szebben ezt a nagyszerű fejezetet a történetünkben.”

„Nem volt könnyű meghozni a döntést a távozásról, de az elektromos közlekedés különösen fontos a Mercedes-Benz jövőjében, ezért úgy vélem, helyes volt váltani.”

„A Formula E vadonatúj sorozat, amelyben szeretnénk megméretni a jelenlegi és jövőbeli technológiánkat. A városi versenyek igazán látványosak, ráadásul nagy kihívást jelentenek  versenyzőknek, a nézők pedig igazán közel kerülnek az akcióhoz.”

A Mercedes a HWA-csapattal egyesíti erejét, a hajtáslánc pedig a német gyártó brixworthi központjában készül.