Hiába kapott indulási jogot, a Fortec Motorsport visszalépett az idei Forma-2-es szezontól, mert nem talált olyan versenyzőket, akik megfelelő összeggel tudnák segíteni a csapat költségvetését. Pénz híján nem tudják garantálni a megfelelő teljesítményt.

 

Azt eddig is tudtuk, hogy a Forma-1 felé vezető út elképesztően költséges, ám a Fortec Motorsport példáján most újra meggyőződhettünk róla.

A világbajnoki sorozat előszobájában, az F2-ben ugyanis szinte már csak olyan pilóták szerepelhetnek, akik pénzügyi támogatást is jelentenek az adott alakulatnak, és mivel a Fortec nem talált ilyen versenyzőket, nem is indul idén.

Pedig a csapat szerepelt a 2018-as nevezési listán, ám hiába áll készen a technikai és a mérnöki stáb, ha nincs fizetős pilóta, nem tudják vállalni, hogy a sorozat rangjához méltó teljesítményt nyújtanak.

„Egy évre szüneteltetjük az F2-es projektünket – mondta el a csapatot irányító Richard Dutton. – Nem arról van szó, hogy végleg lemondtunk a sorozatról, egyszerűen csak a 2018-as szezon nem jön össze, mert az eredetileg kiszemelt pilóták inkább Amerikában folytatják pályafutásukat.”

„Félgőzzel nincs értelme kiállni, csak akkor akarunk versenyezni, ha biztosak vagyunk az erős teljesítményben. Megvannak a megfelelő szakembereink, csak azok a versenyzők hiányoznak, akik hozzá tudnának járulni a költségvetésünkhöz, így hát egy évet kihagyunk.”

„Közel álltunk ahhoz, hogy egyezség szülessen két nagyon jó pilótával, de végül nem jött össze, kompromisszumokat pedig nem akarok kötni. Vagy rendesen csináljuk, vagy sehogy. Pedig már igazoltunk F2-es mérnököket, minden készen állt, viszont egy évet csúszik a projekt.”