A New York-i szezonzárón Jean-Eric Vergne hódította el a Formula E 2017–2018-as bajnoki címét, ám a fantasztikus mérföldkő korántsem jelenti azt, hogy a francia versenyző elégedetten dől hátra.

 

A negyedik szezonban a negyedik különböző bajnokát ünnepli a Formula E, miután Jean-Eric Vergne már a New York-i forduló első versenyén bebiztosította az összetett elsőséget.

A korábbi F1-es versenyző nagy álma vált ezzel valóra, ám leszögezte, ahelyett, hogy megelégedne azzal, amit elért, még keményebben dolgozik majd a jövőben, hogy további sikereket érjen el az elektromos formulasorozatban.

„Azzal, hogy megnyertem a bajnokságot, csak még motiváltabb lettem, és még éhesebb lettem a győzelmekre. Az egy dolog, hogy ebben a szezonban én lettem az első, de ezután minden nulláról indul újra, és én még többet akarok nyerni. Ezzel a hozzáállással készülök a következő idényre, amit máris nagyon várok.”

„Most a csapatnál mindenki kiélvezi a nyarat, keményen bulizik és ünnepel, mert fantasztikus, amit elértünk. De nem akarok megállni egyetlen bajnoki címnél. Még többet akarok, és ennek érdekében mindent el is fogok követni.”

Bár a francia istállója, a Techeetah végül alulmaradt az Audival szemben a csapatbajnokságban, Vergne reméli, ez csak még jobb teljesítményre sarkallja majd őket a folytatásban.

„Nagyon büszkék lehetnek arra, amit privát csapatként elértek az olyan gyáróriások ellen, mint például az Audi. Még fiatal csapat vagyunk, folyamatosan tanulunk, ez pedig mindenkit motiválhat a következő szezonban.”

A 2017–2018-as bajnokság végeredménye: 1. Jean-Eric Vergne 198 pont, 2. Lucas di Grassi 144, 3. Sam Bird 143, 4. Sebastien Buemi 125, 5. Daniel Abt 120, 6. Felix Rosenqvist 96