A Techeetah csapat megszerezte minden idők első kettős győzelmét a Formula E-ben, a győztes Jean-Eric Vergne és a második André Lotterer azonban sokat kockáztatott – ütközésük akár kettős kiesésbe is torkollhatott volna.

 

Szenzációs versenyen kettős győzelmet ünnepelhetett a Techeetah a Formula E santiagói versenyén, ám Jean-Eric Vergne-t és André Lotterert nem sok választotta el attól, hogy az egész mezőny rajtuk nevessen.

A Techeetah párosa kényelmes előnnyel vezetett, amikor a jóval gyorsabb Lotterer támadni kezdte csapattársát. Bár a német versenyző nagyon óvatosan próbált belefogni a manőverbe, végül minden igyekezete ellenére koccanás lett a vége – a kilencven fokos hármas kanyarnál blokkoltak a kerekei, és hátulról belecsúszott Vergne-be.

A páros csak a szerencsének köszönhette, hogy folytatni tudta a versenyt, de Lotterer nem bánja kísérletét:

„Nagyon meglepődtem a kialakult helyzeten. Magabiztos voltam, mert akkora tempóval közeledtem, hogy kényelmesen meg kellett volna előznöm. Viszont a csapattársamról volt szó, aki ráadásul a bajnokságban is jól áll, szóval vegyek érzések kavarogtak bennem.”

„Pontosan fel akartam mérni, hol tudnék biztonságosan előzést kezdeményezni, és a hármas kanyart választottam. Ő viszont nagyon agresszívan védekezett, így nem tudtuk elkerülni az ütközést, mert túl nagy volt a tempókülönbség. Szerencsére azért be tudtuk venni a kanyart.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Lotterer azért lehetett ennyivel gyorsabb csapattársánál, mert Vergne technikai problémákkal bajlódott. A francia információi szerint plusz egy környi energiát meg kellett spórolnia, ráadásul a csapatrádió is akadozott.

„Nem azonos fegyverekkel harcoltunk. A kanyarokban keményen nyomtam, kétszer még a falnak is majdnem nekiütköztem. Teljes tempóval jött, és azt hittem, nem is fejezi be a versenyt, de aztán kiderült, hogy én egy körrel több energiát spóroltam meg.”