A jövő heti montreali idényzárón dől el a Formula E bajnoki címe, melyért ugyanúgy Lucas di Grassi és Sébastien Buemi harcol, ahogy a 2015-2016-os szezonban. Akkor össze is ütközött a két rivális, és a keserű emlékek kapcsán újra szópárbaj alakult ki köztük.

 

Sébastien Buemi tíz pontos előnnyel készülhet a jövő heti montreali idényzáróra a Formula E-ben, ám miután az előző kiírást egy ütközés kis híján a bajnoki címébe került, a svájci máris figyelmeztette Lucas di Grassit, jó lenne, ha ezúttal türtőztetné magát a kritikus pillanatokban.

Buemi úgy véli, kettejük kapcsolatát az az eset mérgezte meg, és nem szeretné, ha a viszony tovább romlana. Di Grassit viszont egyáltalán nem hatották meg ellenfele szavai, sőt, jól ki is osztotta a Renault e.dams pilótáját.

„Az első kiírásban egy egyszerű hiba miatt vesztette el a bajnokságot, amikor megpördült a boxból kivezető körén. Ebből is látszik, hogy nehezen birkózik meg a nyomással, és a teher idén is óriási rajta, mert mindenki azt figyeli majd, ezúttal is hibázik-e majd. Bueminek is a Renault-nak már rég be kellett volna húzniuk a bajnokságot, de különböző okok miatt ez nem történt meg.”

„Bele lehetne menni, hogy mi lett volna ha, de most csak az a fontos, hogy áll a tabella. A nyomás rajta van, mert ha nem teljesít jó hétvégét, én nyerem meg a bajnokságot. Többet fogok kockáztatni, mintha én vezetnék tíz ponttal. Rengeteget nyerhetek, és keveset veszíthetek, ellenben Buemi ezt a bajnokságot már csak elveszteni tudja – és már láttunk is rá példát, hogy ilyen helyzetekben hajlamos hibázni.”