Jean-Eric Vergne, a Formula E friss bajnoka elárulta, nagyon jólesett neki, hogy a nyáron több F1-es csapat is érdeklődött nála jövőbeli terveiről. A francia úgy véli, az elektromos sorozatból is tovább lehet lépni.

 

Három év Toro Rossónál töltött idényt követően Jean-Eric Vergne-nek 2014 végén távoznia kellett a Forma-1-ből, ami után a francia versenyző a Formula E-ben keresett menedéket. Az elektromos sorozatban szezonról szezonra fejlődött, míg idén felért a csúcsra, és bajnoki címet ünnepelt.

Bár a kategóriát nem rangsorolják a legnívósabbak közé, elismerése az elmúlt időszakban javult valamelyest, amit az is mutat, hogy a bajnok Vergne felől még az F1-ből is érdeklődtek a nyáron. A világbajnoki sorozatban vad pilótakeringő dúl, ami vonzóvá tette az FE-ben brillírozó franciát is:

„Vicces, mert két éve például szóba sem jöhetett volna, hogy az F1 megnyitja előttem kapuit. Még most sem nyílt ki teljesen, de legalább tárgyalásban állok néhány csapattal, és haladnak a dolgok.”

„Azzal, hogy Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazolt, teljesen felborult a pilótapiac. Az, hogy F1-es csapatok érdeklődnek afelől, mit tervezek a jövőben, olyan érzés, mintha azt mondanám magamban, ’ó, igen, létezem!’”

„Nagyon jó lenne egy igazi esélyt kapni az F1-ben, mert úgy érzem, befejezetlen munkát hagytam magam mögött, és mindazzal a tudással, amit azóta szereztem, teljesen máshogy nézne ki a történet.”

Vergne nem árulta el, mely csapatok keresték meg, mindenesetre Pierre Gasly Red Bull-os előléptetésével logikus lépésnek tűnne vele pótolni honfitársát a Toro Rossónál. Ezen kívül számos más csapatnál vannak üresedések, ám a Formula E bajnoka leszögezte, csak az igazán vonzó ajánlatokat fontolja meg:

„Nem mennék olyan csapathoz, amelynél nem tudom bizonyítani rátermettségemet. Felépítettem már némi népszerűséget, amely egy olyan csapatnál, ahol képtelenség pontot szerezni, egyetlen év alatt elillanna.”

„Nem szeretném kockára tenni az elmúlt években elvégzett kemény munkám eredményét olyan csapat kedvéért, amely nem tud olyan autót adni nekem, amivel képes lennék előkelőbb eredményekért harcolni.”