A Forma–2-es idény elejét nagyban befolyásolta, hogy az autók folyamatosan lefulladtak a rajtoknál. A problémát néhány hétvégén át  gurulórajttal orvosolták, a magyar futamokon azonban minden visszatért a rendes kerékvágásba.

 

Óriási várakozás előzte meg az F2-ben a hungaroringi hétvégét, a sorozat ugyanis több futam után hazánkban tért vissza az álló rajtokhoz. A szezon elején óriási káoszt okozott, hogy rendszeresen három-négy pilóta ott ragadt a rajtrácson, ezért néhány hétvégén áttértek a gurulórajtra.

Az illetékesek a mogyoródi futamhétvégére ígértek megoldást, és mivel valóban nem történt probléma egyik versenyen sem, a versenyigazgató Charlie Whiting úgy tekinti, elvégezték a szükséges feladatot.

„Megoldottuk a problémát. Biztos voltam benne, hogy nem lesz gond az állórajttal – ha a versenyzők hibáznak, arról nem mi tehetünk. Két tiszta rajtot láttunk, innentől nem szükséges ezzel a témával foglalkozni. Ez már történelem.”

A sorozatot irányító Bruno Michel is biztos benne, hogy a Hungaroringen már a problémák hatására elvégzett munka eredményét láthattuk. A francia vezető büszke arra, hogy az óriási gondokat viszonylag rövid idő alatt orvosolni tudták.

„Amikor vadonatúj autókkal versenyzünk, olykor előfordulnak ilyen gyermekbetegségek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az aktuális generációs autók nagyon bonyolultak, és az F1-hez közeli teljesítményt nyújtanak az F1-es költségek egy százalékából.”

„Eltartott egy ideig, míg megoldottuk a problémákat, mert a száz százalékos megbízhatóság nem létezik. De jó irányba haladunk.”