Az egyik legendás helyszín tiszteleg majd a másik előtt, avagy a 2018-as Silverstone Classicen a daytonai 24 órás verseny lesz az egyik ünnepelt.

 

Idén július 20–21–22-én tartják a Silverstone Classicet, amely programja elismerésre méltó elemmel bővült: a legendás brit pályán ugyanis egy legendás amerikai pályát, valamint a versenyét is ünneplik majd. 

A szombati program végére, napnyugtára ugyanis három olyan versenyt iktattak a programba, amelyen olyan autók versenyeznek majd, amelyek egykoron mind részt vettek Daytonában a heyi 24 órás viadalon, amely a Le Mans-i 24 órással és a Sebringben megrendezett 12 órással egyfajta mesterhármast képez. 

Silverstone-ban a klaszikus GT-knek kiírt International Trophy, a hatvanas-hetvenes évek kocsijait felvonultató FIA Masters Historic Sportscars-kategória és az új Masters Endurance Legends gépei helyi idő szerint este kilenc tájban fejezik majd be a körözést.

„Rendkívül elégedettek vagyunk, hogy Daytona fantasztikus hagyatékát ünneplik majd idén nyáron Silverstone-ban“ – nyilatkozta a promoter, Nick Wigley, míg a Daytona International Speedway elnöke, Chip Wile a kovetkezőket mondta:

„A Silverstone Classic a világ egyik legnagyobb autós ünnepe, úgyhogy büszkévé tesz minket, hogy Daytona előtt tisztelegnek majd júliusban.“