A Race of Champions nagy múltra tekint vissza, hiszen 1988 óta rendezik meg ezt a nagy autós eseményt, melynek ideje alatt a különböző kategóriák képviselői összemérik a tudásukat. Idén viszont sajnos egyik magyar televíziós csatorna sem közvetíti a rendezvényt úgyhogy a cikkben élőképes linkeket találnak, hogy nyomon tudják követni mi zajlik majd Miamiban ma este.

 

Ilyenkor ugyanazzal az autóval lendülnek akcióba és egymás mellett haladnak. Az évek során sok különböző helyszínen rendezték meg a versenyt: London, Bangkok, Peking… Idén Amerikába utazott a mezőny, méghozzá a napfényes és a mindig izzó Miamiba.

A torna ezen a hétvégén lesz és magyar idő szerint este indul be a program, köszönhetően az időeltolódásnak. Mint arról korábban már beszámolhattunk, igencsak nagy nevek gyűltek össze a show eseményen: Vettel, Montoya, Coulthard, Button, Massa…

Pénteken megtartották az első sajtótájékoztatókat, miközben a versenyzők mehettek pár gyakorlókört az arénában.

A versenyzők már nagyon izgatottak az esemény miatt, hiszen az első tapasztalatok alapján izgalmasnak minősítették a pályát, ami rejt pár kihívást.

Évről évre nemcsak a mezőny, de a járművek felhozatala is változik, cserélődik, ami idén is meg fog történni.

Erről készült is egy hivatalos videó, amiben megnézhetjük a felhozatalt.

A torna népszerűsítésének jót tett, hogy az egyik médiapartner a motorsport.com lett, amely a világ legnagyobb motorsporttal foglalkozó médiuma. Ráfért már egy ilyen komoly partner a ROC-ra az utóbbi években folyamatosan csökkent a nézettség, reméljük most visszatalál az esemény a megfelelő útra.

 “A Motorsport.com-ot az a megtiszteltetés érte, hogy most először hivatalosan is része lehet ennek a rangos eseménynek.” – mondta Zak Brown, a Motorsport.com elnöke – “Alig várjuk, hogy tartalmat kínáljunk erről az eseményről a motorsport szurkolóinak világszerte, hiszen reméljük a motorsport.com az elsődleges hírforrásuk az egész év során. Izgatottan várjuk azt is, hogy ennek az eseménynek még nagyobb hírverést csapjunk a szurkolók körében – hiszen a világ legjobb versenyzői csapnak majd össze a motorsport minden szériájából.”  

Az esemény ötletgazdája, az International Media Productions elnöke Fredrik Johnsson is nyilatkozott az idei gálával kapcsolatban és üdvözölte a motorsport.com beszállását is.

"Az első eseménytől kezdve, amit még Párizsban tartottunk, a Bajnokok Ligája a mai napig az egész világon elismert verseny a különböző motorsportágak között – mondta Johnsson. 

“Nagyon izgatottan várjuk a 2017-est, hiszen most először Amerikában rendezhetjük meg az eseményt. Biztosak vagyunk benne, hogy az amerikai szurkolók élvezni fogják a világ legjobb versenyzőinek versenyét ezen az egyedi versenyhétvégén.”

A ROC szurkolóinak – akik élőben nem láthatják az eseményt – nem kell kétségbe esniük, hiszen a motorsport.reblog eljuttatja hozzájuk az esemény egyedi látványosságait. 

“A ROC a motorsport összes szériájának versenyzőit összehozza ezen az éves eseményen, és a Motorsport.com egyébként is nagyszerű munkát végez, ahogy az összes kategóriáról tartalmat biztosít.” – tette hozzá Johnsson – “Tehát azzal, hogy hivatalos partnerré váltak, a szurkolóknak egy még jobb lehetőséget biztosítanak világszerte, hogy követhessék a kedvenc versenyzőiket a Bajnokok Tornáján.”

 

A ROC egyik legnagyobb érdeme, hogy a motorsport minden ágából összehozza a versenyzőket, így egy igazán izgalmas és változatos verseny szokott kialakulni. Hiszen mindenki egyenlő esélyekkel indul. A ralisok általában nagyon jól teljesítenek ezeken a versenyeken és csak a saját felvágósságuk miatt bukják el a győzelmet. Mint például Ogier tette azt már nem egyszer.

A másik izgalmas esemény a nemzetek tornája, amikor a pilóták két fős csapatokban mérkőznek meg más nemzetekkel. Az egyik igazi veteránja ennek nem más mint a négyszeres F-1-es világbajnok, Sebastien Vettel.

Bajnoki címek számát tekintve Sebastian Vettel a legeredményesebb versenyző a 2017-es Race of Champions mezőnyében. A német pilóta valóságos veteránnak számít a mezőnyben, hiszen már a Toro Rosso F1-es pilótájaként ott volt a résztvevők között, Michael Schumacherrel az oldalán 2007 és 2012 között zsinórban hat alkalommal hódította el a Nemzetek Kupáját. A 2015-ös londoni megmérettetésen azonban egyéniben is a csúcsra ért, miután felülmúlta a kilencszeres Le Mans-győztes Tom Kristensent.

„Hosszú éveken keresztül próbáltam megnyerni a Bajnokok Versenyét, és nagyon örültem neki, hogy legutóbb, Londonban bejutottam a döntőbe, és hazavihettem a trófeát. Nagyszerű, hogy most újra itt vagyunk” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta Miamiban, a RoC 2017-es helyszínén. „Remek együtt lógni a többi pilótával, távol a megszokott környezetünktől. Persze amikor a pályán vagy, és kialszanak a fények, győzni szeretnél, azon kívül azonban nagyon jó hangulat uralkodik.”

„A versenyzés módja szintén eltér az általunk ismerttől, de jó móka. A tény, hogy különböző autókat vezetünk, azt jelenti, hogy nagyon gyorsan kell alkalmazkodnunk. Erre nincs sok idő, ezért azt teszed, amit helyesnek érzel. Néha bejön, néha pedig nem.”

Vettel azért annyira nem lesz szomorú ha nem ő nyer, a felkészülést is csak annyira vette komolyan amennyire kellett.

Ma este tehát felbőgnek a motorok Miamiban 35000 néző előtt és a címvédő mindent belead majd és az ellenfelei is. Minden adott tehát, hogy egy izgalmas eseményt láthassunk megfűszerezve egy kis humorral. A versenyt a raceofchampions.com-on vagy a rojadirecta.me oldalon