Aprítják egymást a brit túraautó-bajnokságban, aminek az eredménye kórházlátogatás és a sosem látott büntetésmennyiség.

 

Nem valami boldog a brit túraautó-bajnokság versenyigazgatója, Alan Gow, miután az idén minden eddiginél több büntetést kellett kiosztani az egymással gyakorlatilag dodzsemező versenyzőknek.

A legutóbbi versenyhétvégén Silverstone-ban öten kaptak büntetést, míg egy további pilóta nem is vezethetett, mert a megelző helyszínen kapott egyversenyes eltiltást…

Ezúttal kórházba került egy ütközés nyomán Rob Collard és Will Burns és noha vasárnap kiengedték őket, a főnök kiborult.

„Egyáltalán nem vagyok elragadtatva attól, hogy mennyi a kontakt és a sérülés, mindez annak dacára, hogy a szabályszegések utáni büntetések mennyiségét és súlyosságát is növeltük – mondta Gow.

Több büntetést szabtunk ki, mint amennyire emlékezni tudok.

Nyilván, ha 32 autó 9 tizeden belül van az időmérőn, akkor garantált, hogy lesz kontakt és hibák is, néhány versenyző például káprázatos csatákat vívott, de egyszerűen nem hagynak egymásnak elég teret.

A jövő hónapban lesz egy csapattalálkozónk, amelyen tuti, hogy ez a kérdés lesz az első napirendi pont. Én amellett volnék, hogy még lejjebb vigyük az ingerküszöböt a versenyeltiltásnál és bevezethetünk egyéb súlyos szankciókat is – de azért meghallgatnám a versenyzők és a csapatok álláspontját is, hogy a felesleges összezördüléseket elkerüljük.“

Az egyik csapatfőnök az egyszerűbb végét fogta meg a témának, szerinte egyszerűen csak borzasztóan vezettek néhányan…