A ralikrossz szerelmesei máris dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a világbajnokság irányítói összeállították a 11 fordulóból álló 2019-es versenynaptárt. Európában hét helyszínen láthatjuk a sorozat legjobbjait.

 

A ralikrossz-vb a világ egyik legdinamikusabban fejlődő versenysorozata, amely évről évre egyre több rajongót vonz magához.

A WRX többek között a test-test elleni küzdelmeknek, a kiemelkedő versenyzői képességeknek és a káprázatos manővereknek köszönheti népszerűségét, nem csoda, hogy a motorsportvilág már nagyon várta a 2019-es versenynaptárt.

A vb ezúttal 11 fordulóból áll majd, miután Portugália kikerült a programból, ennek ellenére Európában hét helyszínen (Spanyolország, Belgium, Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország, Franciaország, Lettország) is megfordul a mezőny – sőt bónuszként egy német Eb-futam is ott lesz a rajongóknak augusztusban.

A szezon április végén kezdődik Abu Dhabiban és novemberben végződik Dél-Afrikában, így a versenyzőknek egész évben bőven lesz dolguk. A vb mezőnye mellett a Super1600-as kategória legjobbjai hat európai helyszínen versenyeznek majd. Paul Bellamy, a WRX ügyvezető igazgatója nagyon elégedett a versenynaptárral:

„Elképesztő mennyiségű munka zajlott a háttérben, hogy össze tudjuk állítani a jövő évi programot, ami véleményünk szerint tökéletes elegye a tradicionális és az izgalmas új helyszíneknek – ezek igazán próbára teszik a versenyzőket és felvillanyozzák a rajongókat.”

„A bajnokság jövőjére koncentrálunk, és hiszünk benne, hogy 2019-ben ismét sokat tehetünk azért, hogy a ralikrossz-vb tovább fejlődjön.”

A 2019-es versenynaptár:

Április 5-6.: Abu Dhabi (Yas Marina)

Április 27-28.: Spanyolország (Barcelona)

Május 11-12.: Belgium (Spa)

Május 25-26.: Nagy-Britannia (Silverstone)

Június 15-16.: Norvégia (Hell)

Július 6-7.: Svédország (Holjes)

Augusztus 3-4.: Kanada (Trois-Rivieres)

Augusztus 31.-szeptember 1.: Franciaország (Loheac)

Szeptember 14-15.: Lettország (Riga)

Szeptember 28-29.: Egyesült Államok (Austin)

November 30.-december 1.: Dél-Afrika (Fokváros)