Szörnyű balesetet szenvedett a MotoGP 2006-os világbajnoka, Nicky Hayden, akit Olaszországban kerékpározás közben ütött el egy autó. Az amerikai klasszist súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

 

Továbbra is élet és halál közt lebeg Nicky Hayden, aki szerda délután Rimini közelében kerékpározott, amikor elütötte egy autós.

A 35 éves versenyző a motorháztetőről a szélvédőnek csapódott, és súlyos fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett. Az amerikait vörös kód alatt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ám állapota teszi lehetővé, hogy megműtsék.

Egy ekkora trauma után az operáció túl kockázatos lenne, pedig mindenképp szükség lesz rá, mert Hayden agyában ödéma keletkezett, így csökkenteni kellene a nyomást a koponyában. A Bufalini kórház csütörtök reggeli közleménye szerint az amerikai állapota sajnos egészen aggasztó.

„A szerdaihoz képest nem történt alapvető változás, Nicky Haydent továbbra is az intenzív osztályon kezeljük, akinek állapota továbbra is nagyon súlyos.”

A hír hallatán a közösségi portálokat elárasztották az aggódó üzenetek és a jókívánságok, a motorsportvilág szinte minden kiemelkedő alakja együttérzéséről biztosította Haydent és a családot.