A MotoGP fenegyerekének, Cal Crutchlow-nak sosem kellett a szomszédba mennie egy-két csípős megjegyzésért, és miután a Honda a hétvégi Olasz Nagydíjon csak vergődött, a japán gyártót sem kímélte.

 

Egy valódi rémálom volt a hondások számára a MotoGP hétvégi Olasz Nagydíja, amelyen még a legelőkelőbb helyen célba érő Marc Marquez is csupán a hatodik helyet tudta megszerezni.

A Honda versenyzői egész hétvégén nagyon küszködtek, mert a Michelin gumijai egyszerűen nem működtek a japánok konstrukcióin, ez pedig nagyon feldühítette Cal Crutchlow-t. A brit szenvedései végül úgy értek véget Mugellóban, hogy Dani Pedrosa az utolsó körben kilökte őt, így érthető, hogy nagyon elkeseredetten nyilatkozott a verseny után.

„A gumik valami katasztrofálisan működtek az egész hétvégén. Azt hiszem, a Michelin ezeket az abroncsokat kifejezetten a Ducati számára készítette. Daninak még a keményebb keverék is túl lágy volt, és akkor mit szóljunk mi, többiek? Semmi értelme nem volt idejönnünk, különösen az utolsó kör fényében. Ennyi erővel otthon is maradhatunk volna, mert egész hétvégén csak a saját farkunk után rohantunk.”

Crutchlow természetesen nem hagyta szó nélkül Pedrosa felelőtlen manőverét sem, de az eset során nem is kifejezetten az ütközés dühítette fel, hanem az, hogy a spanyol megpróbálta elhárítani a felelősséget.

„Ideges lettem, mert az egészről úgy nyilatkozott, mintha nem az ő hibája lenne, mintha valami rejtélyes tárgy ütközött volna nekem. Ezért voltam dühös, mert hazudott nekem. Ha hibázol, akkor hibázol, ismerd el! De most már nem tudok mit tenni. Ha megütöm, azzal nem változik a végeredmény…”

A futamot egyébként Andrea Dovizioso nyerte meg, aki a verseny napjára megbetegedett, és végül ahhoz is alig maradt ereje, hogy a dobogóra felvonszolja magát.