Öles léptekkel halad a Forma-1 felé Tatiana Calderón, aki jövőre már a világbajnoki sorozat előszobájában, a Forma-2-ben versenyez. Ha sikeres lesz, hamarosan eljöhet a várva várt áttörés.

 

Tatiana Calderón nevét már ismeri az egész F1-es világ, hiszen a Sauber fejlesztőpilótájaként gyakori vendégnek számít a paddockban.

Emellett tavaly és tavalyelőtt a harmadik vonalban, vagyis a GP3-ban is versenyzett, vagyis egyértelműen ő az a versenyzőhölgy, aki a legközelebb került a világbajnoki sorozathoz.

Nemrég újabb fontos lépést tett meg karrierjében, hiszen bejelentették, hogy 2019-ben már a Forma-2-ben versenyez, ami egyértelműen az F1 előszobájának számít. Olyannyira, hogy a tavalyi összetett tabella első három helyezettje idén már egyaránt a legjobbak közt szerepel.

„Új kihívás ez a karrieremben, valamint újabb lépés a végső célom, a Forma-1 felé – mondta a 25 éves kolumbiai tehetség. – Szeretném megköszönni szponzoraimnak és családomnak a lehetőséget és a folyamatos támogatást. Biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokat érünk el közösen.”

A csapatfőnök Garry Horner szintén izgatottan várja, mire megy Calderón a GP3 tavalyi bajnoka, Anthoine Hubert csapattársaként:

„Örömmel fogadjuk Tatianát az Arden-istállónál. A legutóbbi F2-es és Formula E-s teszteken mély benyomást tett rám, szóval biztos, hogy erős csapattársa lesz Anthoine-nak.”

A kolumbiai hölgy tavaly már kétszer is tesztelhette a Sauber 2013-as autóján, a GP3-ban pedig egy hetedik hely, valamint az összetett tabella 16. pozíciója a legjobb eredménye.