Noha szoros küzdelemben lemaradt a német, majd az olasz Formula–4 bajnoki címéről is, Mick Schumacher rendíthetetlenül tör előre, és a héten már megkezdte a tesztelést az európai Formula3-ban, ahonnan több versenyző is közvetlenül lépett tovább az F1-be.

 

Nagy reményeket fűzött Mick Schumacher az olasz Formula–4 hétvégi idényzárójához, a német sorozat fináléjához hasonlóan azonban végül Monzában is alulmaradt legfőbb bajnoki riválisával szemben.

A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia 25 pontos hátránnyal érkezett az utolsó forduló helyszínére, és bár az első futamon aratott győzelmével felcsillant számára a remény, a második versenyen az első helyért küzdve koccant egyik ellenfelével, így pont nélkül zárt. Ez már tét nélkülivé tette az utolsó futamot, a 17 éves pilóta azonban nem keseredett el, mert a bajnokság végeredményétől függetlenül amúgy is az európai Formula–3-as szereplést tűzte ki célul 2017-re.

E tekintetben pedig a héten már meg is tette az első fontos lépést, a Prema Power Teammel ugyanis csütörtökön a Nürburgringen koptatta az aszfaltot. A kis Schumi már a német Formula–4-ben is ezzel az istállóval versenyzett, és mivel az anyagi háttér nem jelenthet neki problémát, kizárólag a teszteken nyújtott teljesítményén múlik, továbbléphet-e. Figyelve azonban eddigi formulaautós karrierjét, nagy meglepetés lenne, ha nem tudná megugrani a következő szintet. Korábban így nyilatkozott jövőbeni terveiről: „Most már remélem, hogy továbbléphetek az F3-ba. Ha nyílna rá lehetőség, teljes mértékben erre koncentrálnék.”

Bár ez a sorozat nem számít klasszikusan a Formula–1 előszobájának, a korábbi években az olyan kiugró tehetségek, mint Max Verstappen, Kimi Räikkönen vagy Jenson Button, közvetlenül onnan ugrottak fel a világbajnoki sorozatba.