Az elmúlt hetek pletykái beigazolódtak, és hivatalossá vált, hogy a harmadik WTCC-s világbajnoki címe felé robogó José María López az idény végén távozik a sorozatból, és visszatér a formaautók világába. Az argentin klasszis a Formula E-be nyergel át.

 

Jött, látott, győzött – és most továbbáll…

José María López valóságos üstökösként robbant be a túraautó-vb (WTCC) világába, amikor vendégpilótaként 2013-ban kapásból első hétvégéjén futamot nyert, teljes szezont futva pedig 2014-ben és 2015-ben is világbajnokká koronázták.

Az argentin klasszis idén is tekintélyes fölénnyel vezeti a bajnokságot, ám a Citroen egyre csökkenő szerepvállalása, valamint a kalandvágy arra ösztönözte, hogy visszatérjen gyökereihez, és tíz év után átnyergeljen a formaautók világába. Ehhez a Formula E sorozat kitűnő terep számára, ahol korábbi F1-es pilóták tucatjaival vívhat meg, és bebizonyíthatja, hogy a legjobbak között is képes helytállni.

„Nagyon izgalmas váltás lesz, és igazán várom már a kihívást – mondta López, aki a DS Vigrin Racing színeiben versenyez majd a Formula E októberben induló 2016–2017-es szezonjában. – Mint sorozat, a Formula E lépésről lépésre erősödik, és különösen várom már, hogy Buenos Airesben hazai közönség előtt versenyezhessek.”

Érdekesség, hogy López legutóbb 2006-ban versenyzett formaautókkal még a GP2-ben, sőt ebben az idényben ő volt a az F1-es világbajnok Renault hivatalos tesztpilótája is. Nem csoda tehát, hogy a túraautós sikerek után visszavágyik ebbe a közegbe, mindez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a következő idényre nagy célokat kitűző Michelisz Norbertnek eggyel kevesebb nagy riválissal kell számolnia a WTCC-ben.

Lehet, hogy ezzel megnyílik az út a világbajnoki cím felé?