Ugyan alig több mint egy napot töltött Nagy-Britanniában az Ázsiából hazaruccanó Richard Bradley, ezalatt megnyerte a Castle Combe-ban rendezett Formula Junior-versenyt.

 

A 27 éves Richard Bradley brit, viszont jobbára a Távol-Keleten versenyez – méghozzá szingapúri licenccel –, jelenleg főleg a Super GT-szériában egy Nisannal.

Előtte és azóta is GT-autókkal, illetve prototípusokkal megy, 2015-ben például megnyerte a Le Mans-i viadal LMP2-es kategóriáját.

Most éppenséggel Kínából ugrott haza az Egyesült Királyságba, ahol 28 órát töltött csak, ezalatt viszont megnyerte a Castle Combe Autumn Classic Formula Junior-versenyét, majd rohant a reptérre, hogy tovább repüljön Japánba, ahol hétfőtől a Nissannal tesztel Motegiben.

Castle Combe-ban mindenesetre kiválóan vezetett, a bajnokságban vezető Peter de la Roche-t előzte meg a futam közepén, és nyert előtte, noha messze nem volt könnyű dolga a nedves és csúszós aszfalton.

Ám tökéletesen terelgette a családja tulajdonában álló Btrabham BT2-est, amivel 1986 óta az első győzelmet szerezte a márkának az Egyesült Királyságban.

„Nagyon más ez a kocsi, mint amihez szoktam” – mondta Bradley, mintha nem ő győzött volna…