Igazi hősként ünnepelte az IndyCar közössége Josef Newgardent, aki alig egy hónappal horrorbukása után máris versenyt tudott nyerni a sorozat iowai fordulóján. Az amerikai pilóta beismerte, maga is meglepődött, milyen jól bírta a strapát.

 

Egy hónappal ezelőtt csodával határos módon úszta meg hatalmas texasi balesetét az IndyCarban versenyző Josef Newgarden, miután Conor Dalyvel ütközve hatalmas tempóval vágódott a védőkorlátnak. Autója oldalra fordult, így félő volt, hogy fejét is nagyon beüti, ám végül „csak” a csuklója, a kulcscsontja és a válla tört el.

Na, nem mintha ez különösebben zavarta volna a későbbiekben, hiszen a következő versenyen a Road America pályán már rajthoz is állt és a hatodik helyen ért célba. Ezután azonban nagyobb falat várt rá, ugyanis az iowai oválon kellett helytállnia, ám mindez olyan jól sikerült neki, hogy megnyerte a viadalt. Newgarden beismerte, maga is azt gondolta, hogy nehézségei lesznek a verseny során.

„Nem fogok hazudni önöknek, meglepődtem magamon – ismerte el a boldog győztes. – Nem akartam elárulni senkinek, de a verseny előtt nagyon ideges voltam, mert ez a pálya igazán próbára teszi az embert fizikai szempontból. Aztán igazán meglepődtem rajta, hogy milyen jól kitartottam. Noha a kezem még mindig el van törve, megfelelően tudtam használni és nem is fájt annyira. A kulcscsontom is jól bírta a strapát, a beletett fémlemeznek köszönhetően egész stabil volt. Kicsit kényelmetlenebb volt, mint máskor, de nem tragédia.”

Tökösségével a 25 éves pilóta az egész IndyCar tiszteletét kivívta, győzelmével ráadásul 73 pontra megközelítette a bajnoki éllovas Simon Pagenaud-t. Newgarden egyébként elmondta, a texasi versenyre nem is sérülése miatt emlékszik vissza szomorúan, hanem azért, mert akkor nem gyarapíthatta pontjainak számát.