Épp egy év telt el a MotoGP tavalyi ellentmondásos vb-hajrája óta, amely során Valentino Rossi és Marc Márquez előbb szóban, majd a pályán is összecsapott, és az olasz végül alul is maradt a bajnoki küzdelemben Jorge Lorenzóhoz képest. A felek ma is ugyanazt gondolják a helyzetről.

 

 Kiélezett csatát folytatott tavaly a MotoGP bajnoki címéért Valentino Rossi és Jorge Lorenzo, kettejük küzdelmére mégis legalább akkora befolyása volt Marc Márqueznek, mint maguknak a főszereplőknek.

Az év előrehaladtával Rossi és Márquez viszonya egyre jobban elmérgesedett, mely a Malajziai Nagydíjon csúcsosodott ki, ahol az olasz azzal vádolta meg riválisát, hogy az azt megelőző futamon Lorenzo érdekei szerint versenyzett. A szavakat aztán tettek követték, amikor a harmadik helyért küzdő duó a pályán is összecsapott, és amelynek a világbajnokság kimenetele szempontjából is döntő jelentősége lett. A harc során ugyanis Márquez elesett, a sportfelügyelők pedig Rossit ítélték vétkesnek, aki emiatt három büntetőpontot kapott, és a következő, sorsdöntő futamnak csak az utolsó helyről vághatott neki.

Az olasznak nem sikerült a lehetetlen küldetés, amiért a mai napig Márquezt okolja. „Fontos, hogy megpróbáljam függetleníteni magam a tavaly történtektől, és csak az idei versenyekre koncentráljak – mondta Rossi Malajziában. – De amit az előző szezon záró futamairól gondolok, arról már elmondtam önöknek a véleményem, és egy év után is pontosan ugyanazok az érzéseim.”

Bár idén már valamelyest normalizálódott a viszony a két fél között, a tavalyi helyzettel kapcsolatban Márquez sem tágított, és továbbra is fenntartja, semmi rosszat nem tett: „A kapcsolatunk akkor természetesen megváltozott, de azóta javult egy kicsit, és mára professzionálisnak mondanám. De egy év után is ugyanazok a vélemények az akkor történtekről.”