Valentino Rossi bő két hete szenvedett balesetet egy motokrosszozás alkalmával, és mivel a bukás után nem épült fel száz százalékosan, a mugellói MotoGP-futamon is értékes pontokat vesztett Maverick Vinalesez képest. Most hétvégén tovább nőhet bajnoki hátránya.

 

Alaposan megfizethet veszélyes szórakozásáért Valentino Rossi, akinek sorozatban második MotoGP-versenyét befolyásolhatja negatívan egy buta baleset, melyet motokrosszozás közben szenvedett el.

Az olasz óriási fájdalmakról számolt be has és mellkas tájékon, alig tudott levegőt venni, állapota pedig a baleset után olyan rossz volt, hogy egy éjszakát kórházban kellett töltenie.

Bár ezután hazamehetett, nagyon rosszul jött ki neki, hogy a mugellói MotoGP-futam alig egy héttel rá következett, ahol ugyan tisztességgel helytállt, de továbbra is fennálló fájdalmai miatt nem tudta kihozni magából a maximumot.

A negyedik helyen célba érő olasz újabb értékes pontokat vesztett a bajnoki tabellát vezető Maverick Vinalesszel szemben, és mivel a következő, barcelonai futam is a küszöbön áll, a kettejük közti különbség a jelenlegi 30 pontról tovább nőhet.

Rossi beismerte, benne van a pakliban, hogy balesete Spanyolországban is hátráltatni fogja.

„A mugellói verseny után szívesen pihentem volna még egy hetet, hogy a lehető legjobban regenerálódjak. Ennek ellenére remélem, hogy Barcelonában jobb teljesítményt nyújtok, és felállhatok a dobogóra.”

Rossi jelenleg harmadik a bajnoki tabellán, mert Vinales és közé még a mugellói győztes Andrea Dovizioso is beékelődött, így a legendás versenyzőnek mindenképp villantania kellene Barcelonában, ha nem akarja, hogy yamahás csapattársa meglépjen előle.