Ijesztő balesetet szenvedett a Finn-ralira készülő Dani Sordo. A spanyol ugyan már elhagyhatta a kórházat, ám mivel egyik csigolyája elrepedt, korántsem biztos, hogy rajthoz tud állni a július 28. és 31. között megrendezendő viadalon.

 

Nagyon megijedtek Dani Sordo rajongói, amikor a rali-vb-n szereplő spanyol versenyző a napokban hivatalos Facebook-oldalán értesítette őket, hogy egy súlyos baleset miatt épp kórházban fekszik.

A pilóta egy fotót is mellékelt, amelyen az látható, hogy infúzióra van kötve, és néhány sorban be is számolt róla, mi történt vele pontosan: „Nagyon kemény véget ért a mai tesztünk a Finn-ralira készülve. Egy kisebb ugrató után eltört a felfüggesztés, aminek következtében az autó teljesen jobbra fordult, így nagyon keményen belevágódtunk egy szemközti sziklakőbe. Egyelőre minden rendben, de az éjszakát a kórházban töltöm.”

Az aggasztó hírek után Sordo szerencsére már másnap újra hallatott magáról, és megnyugtatott mindenkit, hogy hamar elhagyhatta a kórházat, ennek ellenére balesete következményei lehet, hogy meggátolják a Finn-ralin való indulásban, mert nagyon megütötte magát. „Kiderült, hogy van egy törött csigolyám, de amúgy semmi komoly – próbálta elbagatellizálni sérülését a spanyol. – A derekam még mindig eléggé fáj, úgyhogy most hazautazom, és megpróbálom kipihenni magam, hogy jó formában érkezzek meg Finnországba.”

Ugyanakkor, ha a spanyol nem épül fel a következő két hétben, csapatának, a Hyundaynak gondoskodnia kell a megfelelő helyettesről, aki a gárda negyedik pilótája, Kevin Abbring lehet. A csapat szóvivője egyelőre nem tudott érdemi információkkal szolgálni: „A tesztnapot áttettük a Finn-rali előtti időszakra. Jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy Dani indulhat-e.”