Elképesztő jelenetekkel zárult a WTCC 2016-os szezonja, Yvan Muller ugyanis a katari főversenyen egyszerűen átadta ötödik helyét Tiago Monteirónak, ezzel Michelisz Norbert helyett a portugál versenyzőé lett az összetett bronz. A magyar rajongók megszállták Muller Facebook-oldalát.

 

„Nem fogsz hiányozni a WTCC-ből!”

„Szerintem a rajongói is szánalommal fognak emlékezni rá.”

„Szerencsés vagy, hogy jövőre nem jössz a Hungaroringre!”

Csupán néhány magyar komment a több százból, melyek a WTCC katari főversenye után születtek Yvan Muller Facebook-oldalán, ám ezek is remekül érzékeltetik, mennyire dühösek Michelisz Norbert rajongói a francia világbajnokra.

Valljuk be, a Citroen pilótája valóban felháborítóan viselkedett utolsó WTCC-s futamán, hiszen elég nyilvánvaló módon manipulálta az összetett harmadik helyéért folytatott küzdelmet. A hétvégének 14 pontos hátránnyal nekivágó Michelisz a sírból hozta vissza esélyeit a katari hétvégén, és egészen a második verseny utolsó köréig úgy tűnt, véghezviszi a lehetetlent, Muller azonban közbeszólt…

Michelisz ugyanis a negyedik helyen haladt, mögötte a franciával és Monteiróval, amikor a négyszeres világbajnok látványosan visszavett a tempóból, és védekezés nélkül maga elé engedte a portugált. A manővert még a Citroen hivatalos Twitter-csatornáján is úgy írták le, hogy Muller ajándékot adott Monteirónak, aki ezzel végül két ponttal megelőzte Micheliszt a végelszámolásnál.

A magyar szurkolók érthetően csalódottak, dühüket pedig egyik internetes fórumon sem rejtik véka alá, ám a legkacifántosabb bejegyzések nyilván Muller Facebook-oldalára kerültek fel – kérdés, hogy mit ért belőlük a francia, és, hogy érdeklik-e egyáltalán. Ő ugyanis ezzel búcsút is int a WTCC-nek, Michelisz viszont valószínűleg egész télen azon rágódik majd, mi lett volna, ha…