A DTM fantasztikus újítással hozza közelebb a sportágat a szurkolókhoz: 2017-től gyártónként egy garázsba szabad lesz a bejárás a paddock-jegyet vásárlóknak, így a Hungaroringen is bárki megnézheti, hogy zajlik a munka a Mercedesnél, a BMW-nél és az Audinál.

 

 Vannak, ahol csak beszélnek arról, hogy a szurkolókat meg kell próbálni a lehető legközelebb hozni az adott versenysorozathoz, és vannak, ahol cselekednek is.

Mióta Gerhard Bergert kinevezték a DTM élére, a világ legnívósabb túraautó-bajnoksága egy sor érdekes újítást jelentett be a hosszabb versenyektől kezdve a gumimelegítők betiltásáig, ám az igazi szenzációt a szabad garázslátogatás jelenti majd 2017-ben. Bárki, aki paddock-belépőt vásárol az adott hétvégére, betekintést nyer majd a három gyártó mindennapi életébe és a garázsban zajló munkába.

„A DTM mindig is az élen járt, ha lenyűgöző autókról, szenzációs sportélményről és szurkolóbarát intézkedésekről volt szó – mondta Florian Zitzlsperger, a DTM egyik vezetőségi tagja. – A jövőben ezt szeretnénk még inkább kibővíteni, ennek első lépése a garázslátogatás. Az akcióhoz ennél közelebb már csak a szerelők és a csapattagok kerülhetnek.”

A DTM a tervek szerint a szurkolói falu programjait is felturbózza, és az eddigieknél is több programmal kedveskedik a nézőknek. Ezen kívül különleges boxlátogatásokat is szerveznek majd szombaton és vasárnap, melyek során a szurkolók nemcsak közelről tekinthetik meg az autókat, de a kerékcsere-gyakorlatokat is megnézhetik.