A DTM idei kezdeményezése alapján a gyártók a versenyhelyszíneken lehetőséget biztosíthatnak egy-egy sztárvendég indulónak. Mattias Ekström és Alex Zanardi után Sebastien Ogier lehet a következő szabadkártyás.

 

Az Audi és a BMW után a Mercedes is készen áll rá, hogy kihasználja a lehetőséget, amely alapján egy sztárindulót ültethet autójába valamelyik DTM-helyszínen.

Mattias Ekström Hockenheimben versenyzett, Alex Zanardi Misanóban fog, és minden jel arra utal, hogy szeptemberben a Red Bull Ringen a ralisztár Sebastien Ogier is feltűnik a mezőnyben.

A francia klasszisnak nem lesz teljesen ismeretlen a DTM légköre, néhány kört ugyanis már megtett korábban néhány promóciós kört az osztrák pályán. Ogier felesége, Andrea Kaiser idén a Sat1 boxutcai riportere, ez is kapcsolódási pontot jelent közte és a DTM között.

Öt évvel ezelőtt Ogier szintén vezetett már egy Audit, amikor néhány kilométer erejéig autót cserélt Ekströmmel.

A pályaversenyzés szintén nem ismeretlen számára, mert 2013-ban és 2014-ben kétszer is szabadkártyával szerepelt Porsche szuperkupafutamokon, ezen kívül pedig az FFSA GT-ben és az ADAC GT Mastersben is.