Egy sor radikális változtatással próbálják felpezsdíteni a versenyeket a DTM 2017-es szezonjában, melyek közül az egyik legjelentősebb a rádiókommunikáció szigorú korlátozása. A versenyzők nagyon nehezen boldogultak a szezonnyitón.

 

A DTM múlt hétvégi szezonkezdetén kellett először érdemi rádiókommunikáció nélkül boldogulniuk a pilótáknak, és az új helyzet bizony sokuknak nagy fejtörést okozott.

A 2017-es szabályok értelmében ugyanis a csapat a biztonságra vonatkozó adatokon kívül semmilyen érdemi információt nem oszthat meg a pilótával, akinek így saját magának kell döntenie arról is, mikor áll ki kereket cserélni. A versenyző bármennyit beszélhet a rádión, a csapat viszont lényeges információkat nem oszthat meg vele, kizárólag a boxutcai táblán tájékoztathatja a pilótát.

Arra mindenki előre felkészült, hogy a kezdet nehéz lesz, ám Hockenheimben minderre rátett egy lapáttal a változékony időjárás, így néha kaotikus jelenetek alakultak ki a boxban. A versenyzők elismerték, még szokniuk kell az új helyzetet.

„Néha kicsit elveszettnek éreztem magam – mondta Mike Rockenfeller. – Olykor azt sem tudtam, hány kör van még hátra. Még sokat fejlődhetünk hatékonyabb kommunikáció terén.”

Marco Wittmann szerint a legnagyobb nehézséget az esős időjárás okozta:

„Ilyen körülmények között nagyon nehéz a helyes döntést meghozni a boxkiállásról és a stratégiáról. Az eső hol enyhült, hol felerősödött, így én is többször változtattam meg a döntésemet. Végül szerencsére helyesen mértem fel a helyzetet, és arra számítok, hogy az év hátralévő részében is életbevágó fontosságú lesz, miként dönt a versenyző.”