Tényleg nagyszerű rendezvény lett a Classic Nostalgia fesztiválból, amelyet Shelshey Walshban tartottak.

 

Az idei kiírásnak a nyolcvanas éveket megelőzően gyártott autók jelentették a fősodrát, ugyanakkor ez a meghatározás nem elég pontos, az egyik legcsodásabb modell ugyanis az a Maserati 8CM volt, amely 1934-ben felállította a dimbes-dombos vidék kvázi versenycsúcsát, amikor 40 másodperc alatt felmászott az emelkedőn.

A 83 éves rekord mostanáig élt, mert Ron Newall által vezetett történelmi csodaadutó történelmi idővel ért a tetőre: 38 másodperc alatt, nem is egyszer, hanem kétszer!

„Ez egy 1934-es versenyautó, tehát nagyon kényes – mondta Newall a darabról, amelyet egy időben a thaiföldi Bira herceg is vezettt – Most azért voltunk itt, hogy az autó és Shelshey Walsh közös történelmét ünnepeljük. Én pedig nem vagyok nagy hegymászó, versenypályán szoktam menni, ezért nehéznek találam a feladatot. Ez a kocsi viszont nagyon erős, úgyhogy folyton kipörgött a kerék, amikor második sebességben mentem.

Annak idején apám lefényképezte, amint 1934-ben Whitney Striaght ment ezzel az autóval Brooklandsben. Ez a legcsodálatosab autó, amit vezetni lehet, és nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen a kapcsolatunk.“

A hétvége során persze nemcsak ez a veterán gurult aszfaltra, hanem például a húszéves WRC-k is, amelyek közül egy Mitsubishi Lancer WERC 04-et Kristian Sohlberg vezetett, és szombaton a nap leggyorsabb idejét is elérte.

Ezt viszont egy helyi pilóta, Keith Harris megdöntött később egy Chevron B19-cel - vasárnap pedig átváltott egy Formula Atlantic Chevron B25-ösre, és azzal tovább javította a csúcsát…