A Dakar rali ideje alatt felcserélődtek a szerepek a Sainz családban, hiszen míg az szezon során a fiú ül az autóban és az apuka látja el tanácsokkal, most épp fordítva történt. A Dakart megnyerő idősebb Carlos megtapasztalta, milyen, amikor kívülről okoskodnak.

 

Míg az ifjabbik Carlos Sainz a Forma-1-ben ér el egyre nagyobb sikereket, addig az idősebb a tereprali világát nyűgözi le újra és újra. Az 55 éves édesapa fantasztikus teljesítményt nyújtva megnyerte az idei Dakar ralit, de azt is elárulta, annyi tanácsot kapott fiától, mint még soha.

A kis Carlos valószínűleg kiélvezte a helyzetet, hogy végre fordult a kocka, és ő mondhatja meg kívülről a tutit, így az idősebb Sainz is sokszor úgy érezte, hogy a kölcsönkenyér most visszajár…

„Minden nap beszélgettünk a szakaszok előtt és után, és ami a tanácsokat illeti, szerintem most revansot vett az elmúlt évekért. Korábban én voltam az, aki karrierjét egyengetve rengeteg tanáccsal látta el, az elmúlt két hétben viszont ő tette ugyanezt. Minden nap beszéltünk a taktikáról, és megjegyzéseket tett, hogy épp rosszabb vagy jobb a helyzet.”

Úgy tűnik azonban, hogy a Sainz duó a Dakaron ugyanolyan jól működik, mint a Forma-1-ben, hiszen hiába érezheti apa és fia néha kicsit soknak a kölcsönös okoskodást, a sikerek nem maradnak el. A fiatalabbik Sainz ezt írta ki Twitterre édesapja győzelme után:

„Ma valószínűleg én vagyok az a fiú az egész világon, aki a legbüszkébb az édesapjára. Ötvenöt évesen ő nyerte meg minden idők legkeményebb Dél-Amerikában rendezett Dakarját, ráadásul a saját módszerei alapján. Gratulálok, Matador!”