A Dakar tizedik szakasza után Sébastien Loeb lemaradása majd hat percre nőtt, ezért a ralilegenda úgy véli, most már csak az összetettben vezető Stéphane Peterhansel esetleges balszerencséje nyithatja meg neki az utat a végső diadal felé.

 

Ahhoz képest, hogy csupán második Dakar raliján versenyez, Sébastien Loeb fantasztikusan küzdi le a kihívásokat, ám a megméretés hajrájában, az igazi terepralis szakaszokon Stéphane Peterhansel tapasztalata egyre többet nyom a latban. Bár a tizedik szakaszon a rutinos versenyző ütközött egy motorossal, jóváírták neki azt az időt, amit a mentőegység megérkezéséig a baleset helyszínén töltött.

Ez azt jelenti, hogy ő lett a nap legjobbja, ráadásul az összetettben is visszavette a vezetést Loebtől. A kilencszeres ralivilágbajnok ezért már lélekben kezd belenyugodni, hogy a Mr. Dakarnak is becézett ellenfelével szemben nem lesz sok esélye:

„Arra számítok, hogy nagyon nehéz lesz behozni a lemaradásunkat – Stéphane esetleges problémái nélkül talán lehetetlen is, de azért megpróbáljuk. Háromszor vagy négyszer is eltévedtünk, két kilométert a rossz irányba haladtunk, és csak nagy nehezen találtuk meg a helyes irányt. Ekkor viszont egy másik helyen vesztettünk időt, szóval nagyon döcögősen ment, nem élveztem. A végén úgy nyomtam, ahogy a csövön kifért, ami nagyon fontos volt.”

Mivel a harmadik Cyril Despres lemaradása már több, mint 25 perc, valószínűleg csak Peterhansel és Loeb bizakodhat a győzelemben. A Peugeot harmadik számú versenyzője elismerte, egyszerűen nem volt olyan jó, mint két márkatársa:

„Gyorsabbak voltak nálam. A kocsinkban elromlott a légkondicionáló, egyre nagyobb lett a forróság, én pedig kiestem a ritmusból. Az utolsó szakaszig persze még bármi előfordulhat, de normális körülmények között aligha hozom be a lemaradásom.”