Sébastien Loeb úgy érzi, a soron következő Dakar rali lehet az utolsó esélye arra, hogy megnyerje a legendás viadalt, mert minden jel arra utal, hogy a Peugeot 2018 után jó időre szünetelteti projektjét.

 

Óriási nyomás nehezedik Sébastien Loebre az idei Dakaron, mert a francia ralilegendának ez lehet az utolsó esélye megnyerni a viadalt.

Terepralis tapasztalatlansága ellenére Loeb kis híján már első nekifutásra megnyerte a Dakart, amikor 2016-ban sokáig vezetve törte össze autóját, idén pedig egy technikai hiba fosztotta meg a győzelem lehetőségétől.

Az első két verseny után úgy tűnt, csupán idő kérdése, hogy a francia mikor nyerheti meg a legrangosabb terepraliviadalt, ám most kiderült, lehet, hogy már csak egy esélye maradt.

Egyre többen rebesgetik ugyanis, hogy a Peugeot az idei verseny után nem folytatja Dakar-projektjét, ezért Loeb is „most vagy soha” hangulatban készül a téli megméretésre.

„Fontos verseny lesz, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó. A Peugeot talán folytatja, de én nem hiszem. Most már azért van némi tapasztalatom, ezért is lenne jó nyerni. Ennek ellenére egy ilyen hosszú terepralin szinte lehetetlenség elvárásokat támasztani bárkivel szemben.”

„Persze tudjuk, hogy a tempónk megvan, a Dakar viszont nem csak a sebességről szól, hiszen a navigációval is rengeteget lehet veszíteni, ahogy azt legutóbb is megtapasztaltuk. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni, és bár tudjuk, hogy minden rendelkezésünkre áll a győzelemhez, így sem lesz könnyű.”