Imádja a Mercdeseket, úgyhogy még némi versenyzésre is hajlandó velük az egyébként visszavonult David Coulthard.

 

Idén már a 76. találkozójára kerül sor Goodwoodban a klubtagoknak, David Coulthard viszont először versenyez majd ott egy Mercedesszel.

A skót a Fornula–1-ben a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál vezetett, a középsőnél természetesen Mercedes-motorhajtással, de most az új IWC Schaffhausen Historic Racing Team színeiben indul Jaguarok és Maseratik ellen.

A kategóriában 1955 és 1960 között gyártott sportkocsik indulhatnak, a verseny pedig húsz percig tart.

Coulthard egyébként 2016-ban a Goodood Revivalön vett részt egy Austin A35-össel, tavaly pedig bemutatózott egy Mercedes 300SL-lel is az éves tagtalálkozón. Versenyezni azonban most versenyez majd először az ún. Members' Meetingen.

Az IWC-csapat egyébként már elmondta, hogy igyekszik kihasználni a mercedeses kapcsolatait, úgyhogy a jövőben akár a Mecedes F1-es istállójánál jelenleg versenyző Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is vezethet a színeiben. 

Idén viszont még Coulthard lesz a nagy szám, aki 2012-ben a DTM-ből vonult vissza az aktív versenyzéstől, de azért olykor még ringbe száll, például a Race of Champions-versenyen, amit legutóbb meg is nyert.