Megérkezett hazánkba a DTM mezőnye, amely a hungaroringes száguldás előtt csütörtökön Budapest belvárosát „vette be”. Ahogy tavaly, úgy idén is az Andrássy úton parádéztak a fantasztikus versenyautók.

 

Nem mindennapi látvány, hogy az Andrássy úton a lassan döcögő 105-ös buszok helyén bivalyerős DTM-járgányok parádéznak, ám azon szerencsések, akiknek csütörtök koradélután Budapest belvárosában volt dolguk, ezt is átélhették.

Ahogy a tavalyi hétvége előtt, úgy idén is nagyszabású felvezetőműsor előzte meg a DTM hungaroringi hétvégéjét, amelynek fénypontja volt a Hősök teréről induló versenyautókonvoj bemutatója. A mezőny sztárjai persze jó néhány autogramot is kiosztottak, valamint megfogalmazták várakozásaikat a sorozat magyarországi fordulója előtt.

 „Itt nyertem legutóbb futamot, de nem csak ezért az egyik kedvencem ez a pálya” – mondta az audis Mattias Ekström Budapesten. – „Igaz, hogy rövidek az egyenesek, és csak egy helyen lehet előzni, de a technikás kanyarokat élvezzük mi, versenyzők. Nem jelent semmit, hogy én tartom a pole-rekordot a Hungaroringen, főleg, mert új gumikkal versenyzünk, így lehet, hogy két másodperccel is jobbak lesznek az idei köridőink.”

Garry Paffett abban bízik, a Hungaroringen ismét kijöhet neki a lépés: Túl korai még a bajnoki címért folyó küzdelemről beszélni, egyelőre maradjunk annyiban, hogy jól indult az év és hasznos pontokat szereztünk az eddigi futamokon. Egyébként is úgy érzem, az idén készültem fel legjobban a szezonra, jól érzem magam az autóban, és bízom benne, hogy ez a Hungaroringen is megmutatkozik majd.”

A hétvégén egyébként nem csupán a DTM sztárjai szórakoztatják majd a pályára kilátogatókat, a szervezők több betétfutammal is kedveskednek a szurkolóknak. Az európai F3-as széria feltörekvő ifjoncai közül jó néhányat biztosan a Forma-1-ben is üdvözölhetünk majd a következő években, és érdekesség, hogy a mezőnyben versenyez Michael Schumacher, Nelson Piquet és Adrian Newey fia is.

Ezen kívül a TCR-ben több magyar pilótának is szurkolhatunk, többek között Michelisz Norbertnek, aki beugróként vesz részt saját csapatával, a M1RA-val.