Látványos beharangozó eseménnyel vette kezdetét a DTM hungaroringi fordulója, mely során a kategória sztárjai Budapest belvárosában tettek egy kört bivalyerős járgányaikkal. Paul di Resta, Augusto Farfus és Jamie Green nem fogta vissza magát az Andrássy úton.

 
 

Hangos motorbőgetés, látványos gumiégetés, világklasszis versenyzők a volán mögött.

És ha mindehhez hozzávesszük, hogy a helyszín Európa egyik legszebb városa, további indoklás talán nem is szükséges ahhoz, miért fogadták egész tömegek ujjongva a nem mindennapi showt Budapest utcáin. A DTM és a Hungaroring elöljárói tényleg alaposan kitettek magukért, hiszen a sorozat hétvégi fordulóját aligha lehetett volna látványosabban felvezetni, amit nemcsak a nagy üdvrivalgásban kitörő járókelőkön, hanem a lelkes sztárpilótákon is látni lehetett.

Miután a rendőri felvezetés mögött Paul di Resta, Augusto Farfus és Jamie Green alaposan odalépett a gázpedálra, alig lehetett letörölni az arcukról a mosolyt – na igen, azért ilyen különleges helyszínen ők sem gyakran vezethetik bivalyerős versenyautóikat. A pilóták a Városligettől indultak, és a Hősök tere mellett elhaladva száguldottak végig az Andrássy úton, majd a Széchenyi teret megkerülve indultak vissza a kiindulási pontra. A felvezetés tehát parádésan sikerült, és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy a szurkolók a versenyhétvégén is jól érzik majd magukat a lelátókon:

„A DTM nyolcadik, vagyis utolsó előtti futamát tartják a mogyoródi versenypályán, s biztosak lehetünk abban, hogy a BMW, a Mercedes és az Audi versenyzői ezúttal is késhegyre menő csatát vívnak majd a pontokért. A Hungaroring számára sokat jelent, hogy az osztrák Spielberg, a holland Zandvoort és az orosz Moszkva mellett a negyedik olyan nem német pálya lehet a miénk, amely része a DTM-sorozatnak. Tavalyi újítás, tehát 2014-ben még nem találkozhatott ezzel a magyar közönség, hogy minden hétvégén két versenyfutamot rendeznek, vagyis szombaton és vasárnap is teljes értékű versenynapot láthat az, aki jegyet vált a hétvégi viadalra.”