Nem mindennapi módon ért véget a daytonai 24 órás viadal a hétvégén, közel egy nap száguldás után ugyanis egy fej-fej melletti csata, majd az azt követő ütközés döntött a győztes kilétéről. A pórul járt Filipe Albuquerque kemény szavakkal illette Ricky Taylort.

 

Képzeljük csak el, mit érezhet az a csapat, amely teljes erőbedobással küzd a győzelemért 23 óra 53 percen keresztül, majd egy vitatható ütközéssel csúszik ki a diadal a kezei közül!

Nos, az Action Express Cadillac pontosan így járt a híres daytonai 24 órás viadalon, ahol Filipe Albuquerque képzeletben már locsolta is a pezsgőt, csakhogy hét perccel a leintés előtt megjelent a visszapillantó-tükrében Ricky Taylor Cadillacje, és egy csapásra feje tetejére állt minden. Az amerikai ugyanis az egyik kanyarban túl optimistán bújt be ellenfele mellé, aki becsukta a kaput, és megpördült. Mivel a sportfelügyelők szerint egyszerű versenybaleset történt, büntetést sem szabtak ki Taylorra, aki így megnyerte a WTR-nek a 24 óriás viadalt. A történtek után Albuquerque természetesen teljesen kiborult:

„Nem hinném, hogy elvesztettem a versenyt. Hátulról meglökött, megpördültem, és még csak meg sem várt. Ha a sportfelügyelők nem adtak érte büntetést, hát jó, de ő azért bevárhatott volna, hogy normálisan küzdjünk meg a győzelemért. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, így is fel tudtam zárkózni, de nem eléggé. Mindenki tudja, hogy a manővere nem volt tiszta.”

A célvonalat elsőként átszelő Ricky Taylor ugyanakkor nem akart szót fecsérelni az ütközésre, egyszerűen csak örült, hogy öccsével, Jordannel, valamint két másik társával, Max Angelellivel és Jeff Gordonnal győzelmet ünnepelhetett: „Nagyon felszabadító érzés, mert korábban már sokszor kerültünk az első hely közelébe, de most végre sikerült is megszereznünk. Az öcsémnek köszönhetően mi győztünk!”