A World Series Formula V8 3.5 promótere, Jaime Alguersuari Sr. perrel fenyegeti a GP2 és a GP3 szervezőjét, Bruno Michelt, amiért állítólag azt a rémhírt terjeszti, hogy a spanyol üzletember által irányított versenysorozat nem indul el 2017-ben.

 

Rengeteg a probléma az egykor szebb napokat látott World Series Formula V8 3.5 körül, hiszen a Renault tavalyi kiszállása óta a sorozat mind rangját tekintve, mind anyagilag igencsak meggyengült.

A hosszú éveken át World Series by Renault néven futó sorozat 3.5-es kategóriája sokáig a GP2 egyenértékű riválisa volt, és a jobb anyagi feltételek miatt a versenyzők és szponzorok körében is egyre vonzóbb lett. Ám épp amikor kivívta magának azt az elismerő szerepkört, hogy egyre többen emlegették a Formula–1 előszobájaként, a gyári csapatot indító Renault kiszállt, így Jaime Alguersuari Sr. (a korábbi versenyző apja) magára maradt a sorozat irányításával.

A mezőny már tavaly sem volt olyan erős, mint a múltban, és a bizonytalan helyzetet látva állítólag a GP2-t és GP3-t irányító Bruno Michel és társai azt kezdték terjeszteni, hogy a fiatal pilótáknak nem is érdemes már abban a sorozatban gondolkodniuk, 2017-ben ugyanis el sem indul. A pletykákat hallva Alguersuari nagyon dühös lett, és a hét elején írt levelében perrel fenyegette Micheléket:

„Az elmúlt hónapokban több önhöz és az üzleteihez köthető ember azt kezdte terjeszteni a World Seriesben szereplő csapatoknak, menedzsereknek és versenyzőknek, hogy a sorozat elmarad 2017-ben. Szeretném leszögezni önnek és minden érintettnek, hogy senki, hangsúlyozom, senki sem jogosult a tulajdonosi körön kívül arra, hogy bármilyen kommentárral illesse a World Series jelenét vagy jövőjét.”

„Ez az email egyben jogi figyelmeztetés mindazok számára, akik rágalmakkal, vagy hamis és rosszindulatú pletykákkal illetik sorozatunkat. A tulajdonosi kör nem tűri a hasonló viselkedést, és minden jogi eszközt megragad, hogy megakadályozza mindezt.”