Elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi Sepangban a délkelet-ázsiai F4 nézői, a sorozat második versenyén ugyanis mind a kilenc induló autójából kifogyott az üzemanyag, vagyis senki sem ért célba…

 

A motorsport történetében akadtak már olyan extrém esetek, amikor egy-egy versenyen csupán három-négy induló ért célba a rengeteg baleset és technikai hiba miatt, ám arra még nemigen volt példa, hogy senki se teljesítse a kiírt versenytávot.

Most ez a bravúr sikerült a délkelet-ázsiai F4 indulóinak, akiknek autójából egyaránt kifogyott az üzemanyag, vagyis egyikük sem pillanthatta meg a kockás zászlót.

Az első versenyt eredetileg pénteken tartották volna Sepangban, ám egy meglazuló csatornafedél miatt végül mindkét futamot szombatra halasztották, és ez vezetett a káoszhoz.

A feszes időbeosztás miatt ugyanis az autókat nem tankolták újra a két verseny között, és mivel a szervezők rosszul kalkuláltak a benzinnel, a második futam teljes versenytávjára egyszerűen már nem maradt elég üzemanyag az autókban. Kilenc indulóból egy sem ért célba tehát a futamon, így a rendezők nem tehettek mást, mint bocsánatot kértek a kínos jelenetek miatt.

„Elnézést kérek mindenkitől a versenyen történtek miatt – mondta Peter Thompson, a sorozat elnöke. – Nem volt lehetőségünk újratankolni az autókat, ezért két versenyt is egy tankkal kellett teljesíteni, de rosszul számoltunk. Mivel egy csapat szervizeli minden kocsit, ezért minden pilótát negatívan érintette az eset.”