A várakozásoknak megfelelően remekül sikerült a sztárok egész sorát felvonultató Bajnokok Tornája Miamiban. A hétvégi eseményen több ezer szurkoló láthatta, ahogy egyéniben Juan Pablo Montoya, a nemzetek versenyében pedig Németország diadalmaskodik.

 

A tekintélyparancsoló nevezési listát böngészve előre sejthettük, hogy remek küzdelem zajlik majd a Bajnokok Tornáján, ám a hétvégi rendezvény talán még a legoptimistábbak reményeit is túlszárnyalta.

Miamiban ugyanis tényleg volt minden, amit a motorsportok kedvelői kívánhatnak, ám sajnos olyan is, amit nem: egy ijesztőnek tűnő baleset. Bár azt mindenki tudja, hogy a technikai sportok még az ilyen könnyed eseményeken is veszélyesek lehetnek, eddig nem volt rá példa, hogy a Bajnokok Tornáján valaki testi épségéért kelljen aggódni. Ezúttal azonban egy pillanatra meghűlt a vér a nézők ereiben, amikor azt láthatták, hogy amikor Pascal Wehrlein és Felipe Massa egy-egy háromkerekű Polaris volánjánál csapott össze, a német autója fejre állt.

A pilótának szerencsére nem esett baja, de az orvosok tanácsára nem folytatta a küzdelmet, így másnap Sebastian Vettel egyedül képviselte Németországot a nemzetek versengésében. „Valahogy ráfutottam Felipe kerekére, ez billentette meg az autót – emlékezett Wehrlein. – Az első pillanatban nyilván sokkolt a helyzet, de örülök, hogy mindenki rendben van. Nem volt olyan nagy a tempó.”

Az olyan zseniális pilótákat felvonultató sztárparádét, mint Sebastian Vettel, Felipe Massa, Jenson Button, Tom Kristensen, Helio Castroneves, Travis Pastrana, Petter Solberg vagy Kurt Busch, végül a a most debütáló Juan Pablo Montoya nyerte meg, aki minden autó volánjánál kapásból magabiztos és gyors volt.

A már addig is különleges eseményen viszont az i-re a pontot a nemzetek versenye tette fel, hiszen Németország úgy nyert, hogy a Wehrlein balesete miatt „árván” maradt Vettel teljesen egyedül győzte le az egész mezőnyt.