Jorge Lorenzo úgy véli, új csapatán, a Ducatin múlik majd, hogy az olaszok tesztversenyzője, Casey Stoner mennyit segít majd neki 2017-ben, a spanyol mindenesetre szívesen venné társa tanácsait még úgy is, hogy maga is három világbajnoki győzelemmel büszkélkedhet a királykategóriában.

 

Amikor Jorge Lorenzo bejelentette, hogy 2017-től a Ducatinál folytatja pályafutását, azonnal megindultak a találgatások, vajon miként jönnek majd ki Casey Stonerrel, és mennyiben segíti majd őt a csapat tesztversenyzője.

Bár háromszoros világbajnokként a spanyol alighanem társa tanácsai nélkül is elboldogulna, a beilleszkedést és a fejlesztési munkát mindenképp felgyorsítaná az ausztrállal való közös munka. Stoner korábban kijelentette, nem fog bábáskodni senki felett, de ha kikérik a véleményét, akkor elmondja, és az első tesztek után is megosztotta gondolatait a csapattal, valamint Lorenzóval.

A spanyol versenyző azt reméli, a továbbiakban még több témában tud konzultálni társával, ám ehhez a Ducatinak is lépéseket kell tennie.

„Nem nekem kell meggyőznöm Stonert – mondta Lorenzo. – Én már elmondtam, hogy véleményem szerint remek lehetőség, hogy ő is itt van velünk, és hogy tanácsokat adhat. Casey nagyon erős egyéniség, így néhány dologban egyetértünk, néhányban nem.”

„De amikor nem egyezik az álláspontunk, én akkor is készen állok megváltoztatni a véleményem. Szeretek másokat meghallgatni, aztán levonni a következtetéseket, és eldönteni, hogy megfogadom-e az adott tanácsot vagy sem. Stoner nagyon tehetséges, és jól is fejezi ki magát, úgyhogy, ha ebből a lehetőségből előnyt tudunk kovácsolni, miért is ne használnánk ki?”