A MotoGP kétszeres világbajnoka, Casey Stoner kijelentette, esze ágában sincs babusgatni Jorge Lorenzót 2017-ben csak azért, mert akkor már mindketten a Ducati alkalmazottai lesznek. Az ausztrál ettől az évtől a csapat tesztpilótája, míg az olasz jövőre csatlakozik hozzájuk.

 

Sokakat nagy izgalommal töltött el a hír, amikor bejelentették, hogy a háromszoros világbajnok Jorge Lorenzo 2017-től a Ducatinál folytatja pályafutását, és ennek kapcsán hamar beindultak a találgatások egy esetleges szupercsapat létrejöttét illetően. Az olasz gyártó ugyanis ettől az évtől a 2012-ben visszavonult Casey Stonerrel is együtt dolgozik, és noha az ausztrál klasszis csupán tesztpilótaként vállal szerepet, újra meg újra felvetődik esetleges visszatérésének lehetősége.

A kétszeres világbajnok ugyanakkor ezzel kapcsolatban lehűtötte a kedélyeket, sőt, azt is kijelentette, nem áll szándékában Lorenzót pátyolgatni a csapatnál: „A feladatom tesztpilótaként, hogy segítsem a Ducati idei, de leginkább a jövő évi fejlődését. Nem leszek Jorge edzője, ahogy azt néhányan már sugallták, viszont segíteni fogok neki abban, hogy megértse a motor viselkedését. Ezzel talán könnyebben belerázódik, és hamarabb alkalmazkodik a Ducati munkamódszereihez, melyek azért jócskán eltérnek a japán csapatokétól.”

A MotoGP rajongó a mai napig nehezen emésztik meg, hogy a korábban sikert sikerre halmozó ausztrál négy éve csapot-papot otthagyva hátat fordított a sportágnak, Stoner azonban elmondta, a ducatis tesztek sem hozták meg a kedvét a visszatéréshez: „Egyáltalán nem foglalkozom a versenyzés gondolatával. Egyszerűen ki nem állhatom a vele járó feszültséget és nyomást – nem áll szándékomban visszatérni. Hogy a misanói teszten bebizonyosodott, hogy még mindig versenyképes vagyok, semmin sem változtat.”