Roppant pozitív hangulatban zárta Michelisz Norbert a WTCC portugál hétvégéjét, a magyar versenyző ugyanis nem csupán dobogós helyezéséből, hanem a Honda remek tempójából is erőt merít. Reális célnak tartja a győzelmeket az idény hátralevő részében.

 

Idénybeli ötödik dobogós helyezését ünnepelte Michelisz Norbert a hétvégén Portugáliában, ami önmagában is nagyszerű eredmény, a magyar versenyzőt azonban tovább lelkesítette a Honda kitűnő tempója.

A csapat Tiago Monteirónak köszönhetően pole pozíciót ünnepelhetett, ahonnan a portugál meg is tudta nyerni a főversenyt, ez pedig azt jelzi, mára pluszsúllyal együtt is bárhol esélyesek a győzelemre. Bár a Vila Real-i pályán nagyon nehéz előzni, így Michelisz a harmadik helyről indulva csak megőrizni tudta pozícióját, előrelépni nem, ennek ellenére is bizakodó a jövőt illetően.

„Ezen a pályán szinte lehetetlen előzni, úgyhogy a harmadik hely volt számomra a maximum – mondta a magyar pilóta. – De a dobogómnál is fontosabb, hogy a Honda nyerni tudott. Gratulálok Tiagónak és a csapatnak, mert tudtuk, hogy ekkora ballaszttal nem lesz könnyű dolgunk, és hogy egy ilyen utcai pályán bármilyen hiba becsúszhat. Viszont sikerült ismét megmutatnunk, milyen nagyot léptünk előre tavalyhoz képest, ezért nagyon büszke vagyok mindenkire. Az idény hátralevő részében további pole pozíciókra és főversenyen elért győzelmekre törekedhetünk.”

Minderre ugyanakkor most elég sokat kell várnia Michelisznek, a következő versenyhétvégét ugyanis több mint egy hónap múlva rendezik Argentínában, aztán ismét egy teljes hónapot kell várni az azt követő japán futamra. A Honda hazai pályáján elért győzelem azonban biztosan az egész csapatot kárpótolná a hosszas várakozásért.

A WTCC élmezőnyének állása 14 verseny után:

 1. José María López       244 pont

2. Tiago Monteiro          143

3. Nicky Catsburg           139

4. Mehdi Bennani           134

5. Yvan Muller                 133

6. Michelisz Norbert      127