Fontos mérföldkőhöz érkezik karrierjében az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokája, Habsburg Ferdinánd, aki az Euroformula Openben elért idei sikerei után 2017-ben már a rangos európai Formula–3-ban versenyez tovább.

 

Őseihez hasonló becsvággyal halad hódító útján Habsburg Ferdinánd a motorsport terepén, a 19 éves versenyző ugyanis negyedik formulaautós szezonját már az F3-ban kezdi meg.

Az utolsó magyar király dédunokája az elmúlt idényekben a Formula-Renault 2.0-ban és az Euroformula Openben bontogatta szárnyait, utóbbi kategóriában pedig idén két győzelmet aratott, és a második helyen végezett az összetettben.

Az osztrák versenyző egy nyári teszten már egy F3-as autót is kipróbálhatott, és miután Makaóban versenyzett is a legendás futamon, úgy döntött, eljött az ideje, hogy kipróbálja magát a rangos európai sorozatban. Ez azért fontos lépés, mert az olyan kivételes tehetségek, mint Max Verstappen, Jenson Button vagy Kimi Räikkönen közvetlenül innen jutottak el az F1-be, de számtalan további versenyző van, akinek ez a kategória jelentette az alapot a későbbi sikerekhez a világbajnoki sorozatban.

„Hihetetlenül izgatott vagyok a rám váró kihívások miatt – mondta Habsburg Ferdinánd. – Igazán jó szezont futottam az Euroformula Openben, ami nagy önbizalommal tölt el a következő évre is. Az F3 a következő lépés a karrieremben, és a téli tesztek után szerintem jó formában vágok majd neki az idénynek.”

A fiatal versenyző kilátásait javítja, hogy csapata az a Carlin lett, amely már számos nagy sikert ért el az F3-ban, és igazán tapasztaltnak számít a sorozatban. A csapatfőnök Trevor Carlin szerint Habsburgban megvannak azok a képességek, melyek eljuttathatják a csúcsra:

„Első kézből győződhettünk meg Ferdinánd gyorsaságáról és küzdőszelleméről az Euroformula Openben, ahol nagyon kemény ellenfél volt. Most már 2017-re koncentrálunk, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni közösen az idényre.”