Ambiciózus célokkal vág neki Michelisz Norbert a WTCC hétvégén rajtoló szezonjának, a magyar versenyző rögtön az első hétvégén a győzelmet veszi célkeresztbe. Nagy lendületet adhat neki, hogy immáron büszke édesapaként ül volán mögé.

 

Élete egyik legizgalmasabb és legboldogabb időszakát tölti jelenleg Michelisz Norbert, aki egyetlen hét leforgása alatt lett csapattulajdonos, édesapa és világbajnoki aspiráns túraautó-versenyző.

A sors különös játéka, hogy kislánya, Mira épp akkor jött világra, amikor a M1RA névre keresztelt TCR-istálló először szállt versenybe, Michelisznek azonban már saját szezonjára is koncentrálnia kell, hiszen a hétvégén Marokkóban versenyez a WTCC mezőnye. A Honda magyar kiválósága ennek megfelelően csütörtökön már útra is kelt, hogy szombattól teljes erőbedobással küzdjön ambiciózus céljaiért:

„Már tavaly is elmondtam, és ez idén sem változott: a marokkói az egyik legkedvezőbb pálya a Hondának a versenynaptárban. Sok lassú kanyar és egyenes vonalú fékezés jellemzi, ezekben pedig a mi autónk kifejezetten erősnek számít. Ezt a 2016-os eredmények is alátámasztották, hiszen a pályán a Hondáé volt az 1-2-3. helyezés az időmérőn és a főfutamon is.”

„Most szeretnénk csapatként hasonlóan eredményesek lenni, az én személyes célom pedig, hogy márkán belül is a legjobb legyek. Tehát az időmérőn a pole pozícióért, a főfutamon a győzelemért megyek Marokkóba!”

Michelisz malmára hajthatja a vizet, hogy a hondások közül messze ő tesztelt a legtöbbet a télen – mintegy 5000 kilométert! –, és mivel végig edzésben volt, kirobbanó formában érzi magát a szezon előtt. Hogy ez mire lesz elég, az a hétvégén kiderül, mindenesetre ennyire biztató előjelek után a dobogón kívül minden más eredmény csalódást jelentene.