A több különböző juniorkategóriában szereplő Carlin-istálló elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy elkezdjen nagyban játszani, így 2018-tól minden bizonnyal már az IndyCar mezőnyében láthatjuk az ambiciózus brit csapatot.

 

A többek között a brit F4-ben, valamint az európai F3-ban szereplő Carlin-istálló az elmúlt években több feltörekvő fiatal versenyzőt segített hozzá, hogy megtegye a lépést a felsőbb kategóriák felé, és most elérkezett az idő, hogy maga a csapat is szintet lépjen.

A juniorsorozatokban igazán sikeres istálló a tengerentúlon szeretné megvetni a lábát, és az IndyCarban indulni jövőre. Állítólag ehhez még a McLarentől is kap némi segítséget, és a csapat társtulajdonosa, Grahame Chilton elárulta, már csak az utolsó simítások hiányoznak.

„Ha belekezdünk valamibe, azt szeretjük végig is csinálni. Eddig nem találtunk megfelelő alkalmat a továbblépésre, most viszont úgy érezzük, itt az idő. Még nem állhatok ki, és mondhatom, hogy az üzletet megkötöttük, annyit viszont igen, hogy óriási az esély rá, hogy jövőre ott leszünk a rajtrácson. A feltételek megvannak, már csak össze kell állítani a projektet.”

Az IndyCarban versenyző Max Chilton nagyapja azt sem titkolta, az időzítés már csak azért is lehet megfelelő egy újonc csapatnak, mert 2018-tól mindenki vadonatúj autókkal versenyez majd a sorozatban, így tulajdonképpen az összes istálló a nulláról indul.

„Ez nagyszerű bónusz számunkra. Nagyon jó, hogy most jönnek az új kocsik, mert a nagyobb istállók óriási költségvetéssel gazdálkodhatnak, így viszont kiegyenlítődnek az erőviszonyok, és nekünk is lehet esélyünk.”