Csak próbál ocsódni a döbbenetből az autó- motorsportvilág Charlie Whiting halálát követően - mindenki tisztelettel emlékezik az elhunyt sportlegendára.

 

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke:
"Mélységes szomorúsággal értesültem Charlie hirtelen haláláról. Nagyon régóta ismertem, nagyszerű versenyigazgató volt, központi és megkerülhetetlen figura az F1-ben, aki megtestesítette e fantasztikus sportág szellemiségét. Az F1 hűséges barátot, karakteres nagykövetét veszítette el. Az FIA és a teljes autó- és motorsport-társadalom nevében osztozom a családja, a barátai és az F1-kedvelők gyászában."

Ross Brawn, a Formula-1 vezérigazgatója:
"Mióta az autó-motorsporttal foglalkozom, ismertem Charlie-t. Dolgoztunk együtt mérnökként, barátokká is váltunk és nagyon sok időt töltöttünk a világ különböző versenypályáin. Elképesztően elszomorított a tragédia híre, le vagyok sújtva. Hatalmas veszteség ért, de nemcsak engem, hanem a teljes F1-es családot, az FIA-t és az autó- motorsport-társadalmat is."

Lewis Hamilton, a Mercedes ötszörös világbajnoka, címvédő:
"Rengeteget tett a sportágunkért, oszlopa volt az F1-nek. A 2007-es bemutatkozásom óta ismertem Charlie-t, természetesen hihetetlenül sokkolt a szomorú hír. Ikonikus alakja volt a sportágunknak - nyugodjon békében!"

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka:
"Melbourne-ben a pályabejáráson még együtt sétáltunk az első néhány kanyarban... Nehéz feldolgozni, hogy egyszerűen már nincs velünk... Mindig is a versenyzők fejével gondolkodott: voltak a szabályok, voltunk mi és a kettő között ő. És az ajtaja mindig nyitva állt. Versenyző volt és nagyszerű ember."

Jenson Button korábbi világbajnok:
"Mindig a versenzyők biztonságát tartotta szem előtt, és ha valamelyikünket a helyére kellett tenni, habozás nélkül megtette."