Hiába a dúsgazdag mexikói szponzori háttér, a Forma-1-ben három szezont teljesítő Esteban Gutiérrez senkinek sem kellett a világbajnoki sorozatban 2017-re. Jobb híján a Formula E-ben versenyez.

 

Úgy tűnik, szép lassan egyértelmű trend lesz, hogy a Forma-1-ből kiszoruló pilóták a Formula E-ben próbálnak szerencsét. Esteban Gutiérrez 2013 és 2015 között versenyzett az autósport csúcskategóriájában, gyenge teljesítményét azonban még a mexikói szponzorok pénzes zsákjai sem kompenzálták, így a közelgő szezonra egyetlen csapat sem kért a szolgálataiból.

A 25 éves versenyző azonban nem akar otthon ülni a babérjain, ezért lehetőségeit felmérve úgy döntött, ő is belekóstol a teljesen elektromos formaautók világába. Szerencsés egybeesés, hogy Gutiérrez épp hazai versenyén, az április 1-jén rendezendő mexikói hétvégén debütálhat a sorozatban, és onnantól fogva a szezon többi futamán is ő vehet részt a Techeetah csapattól kiebrudalt Ma Csing Hua helyett.

A Formula E mezőnyében egyébként ezen kívül is óriási a jövés-menés, hiszen több pilóta is párhuzamosan versenyez más kategóriákban, és az időpontbeli ütközések miatt a sorozat néhány futamát ki is hagyják. Loic Duval például két Formula E-s futamot is feláldoz a DTM oltárán, így csapatának Párizsra és Brüsszelre is helyettest kell találnia.

„Jelenleg több versenyzővel is tárgyalásban állunk, de még nem döntöttünk – mondta a Faraday Future Dragon Racinget irányító Jay Penske. – Több korábbi F1-es versenyző is élénken érdeklődik, de az olyan srácok is szóba jöhetnek, mint például Mike Conway, akit jól ismerünk korábbról.”