Elképesztő balesetet úszott meg a nyugat-ausztráliai Formula Vee-ben versenyző Kathy Lisson, aki ráfutott az előtte haladó autóra, és miután a levegőbe emelkedett, durván az aszfaltnak csapódott. Az ausztrál hölgy csodával határos módon nem sérült meg komolyabban.

 

Az együléses, nem zárt kerekű autóverseny-sorozatokban mindig is az jelentette az egyik legnagyobb veszélyforrást, hogy ha két kocsi kereke összeér, akkor a hátulról érkező a levegőbe emelkedik, onnantól pedig bárminek nekicsapódhat.

Az IndyCarban több ilyen halálos kimenetelű balesetet is láthattunk már, ezért vallhatja magát elképesztően szerencsésnek Kathy Lisson, aki nemrég hasonló szituációt úszott meg ép bőrrel.

A nyugat-ausztráliai Formula Vee-ben versenyző hölgy ráfutott az előtte haladó kocsi kerekére, és a fizika törvényei alapján azonnal a levegőbe emelkedett, ám ami a legrosszabb, hogy a becsapódáskor a feje nekivágódott az aszfaltnak.

Az autó természetesen rommá tört, ám Lisson csodával határos módon néhány húzódással és horzsolással megúszta a brutális balesetet.

„Emlékszem, csak arra tudtam gondolni, hogy a levegőben vagyok, utána pedig már jött is a becsapódás és a több ütés” – mondta a helyi 9Newsnak.

Bár a kamera nem mutatta az előzményeket, szemtanúk szerint valaki hátulról megpöckölte a versenyzőnőt, és ez váltotta ki az újabb ütközést, melynek ő lett az áldozata.